Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine La Petite Lavande so definirani v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), splošno uredbo EU o varstvu podatkov, imenovano GDPR (General Data Protection Regulation), priporočili GZS ter skladno z mednarodnimi kodeksi za elektronsko poslovanje.
Splošni pogoji poslovanja definirajo postopek naročanja, plačila, dobave ter reklamacije proizvodov, ki so v ponudbi na naših spletnih straneh. Splošni pogoji veljajo za vse podstrani spletne trgovine La Petite Lavande in pričnejo veljati takoj, ko jo obiščete. Splošni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo ali spremenijo, brez kakršnihkoli predhodnih obvestil, pri čemer spremembe pričnejo veljati v trenutku objave.
Upravljalec spletne trgovine La Petite Lavande (v nadaljevanju 'Prodajalec') je podjetje EMIA GROUP d.o.o. Požarnice 49a, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Matična številka: 8276625000, Davčna številka: SI84878053 (podjetje je vpisano v sodni register št. 2018/35490, Osnovni kapital: 7.500,00 eur).
Kupec proizvodov je vsak obiskovalec, ki izbere vsaj en proizvod, izpolni elektronski formular ter ga pošlje Prodajalcu.
Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan, razen ko je izrecno drugače objavljeno.

1. DOSTOPNOST INFORMACIJI

Prodajalec se zavezuje, da so Kupcu kadarkoli na voljo naslednje informacije:

• identiteta Prodajalca (ime in sedež podjetja ter številka vpisa v sodni register)
• kontaktni podatki Prodajalca
• osnovne lastnosti proizvodov
• cene, ki so jasno določene ter je razvidno ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
• način plačila in dostave
• rok in način dobave proizvodov
• časovno veljavnost ponudbe ter možnost odstopa od pogodbe
• reševanje reklamacij
• postopek pritožb

Potrjeni kupec, naveden v mnenjih strank je kupec, ki se je registriral in opravil nakup v referenčni spletni trgovini istih proizvodov v tujini.

2. NAČINI PLAČILA

Cene proizvodov so navedene v eurih z vključenim davkom na dodano vrednost.

Kupec mora za uspešno izvedeno naročilo ob izbiri proizvoda izvršiti plačilo navedenega zneska. Ob tem prejme elektronsko obvestilo o uspešno izvedenem naročilu na elektronski naslov, ki ga je navedel ob registraciji.
V primeru, da Kupec pravočasno izvrši plačilo, pa o tem ne dobi obvestila na elektronski naslov, ki ga je vnesel pri registraciji, mora v roku dveh dni o tem obvestiti Prodajalca.

Kupec se obvezuje naročene proizvode vključno s stroški dostave plačati na enega izmed naslednjih načinov:

a.) Z avansnim plačilom na račun podjetja EMIA GROUP d.o.o.:

Prejemnik: Emia group, trgovina in poslovne storitve, d.o.o., Požarnice 49a, 1351 Brezovica pri Ljubljani
TRR.: SI56 6100 0002 0269 273, odprt pri Delavski hranilnici d.d.

In zaželenim istočasnim obvestilom na info@lapetitelavande.si.

Naročilo bomo izvršili takoj po prejemu plačila na naš TRR.

b.) Po povzetju

Kupnina za naročene proizvode se plača dostavljavcu Pošta Slovenije d.d. ob prevzemu v gotovini. Če vas takrat ni doma, vam pusti obvestilo o prispelem paketu. Kupnina je pri tej izbiri plačila višja za cca. 1,05 eur* zaradi storitve 'odkupnina', ki jo zaračunava Pošta Slovenije d.d.
*oziroma po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

3. DARILNI BONI IN PROMOCIJSKE KODE

Darilni bon oziroma promocijska koda je dokument, ki ga podjetje EMIA GROUP d.o.o. ob predplačilu v višini določenega zneska izda v papirnati oziroma elektronski obliki. Na vsakem darilnem bonu je naveden rok uporabe, možno ga je vnovčiti le v spletni trgovini La Petite Lavande. Darilni bon se lahko vnovči le v celoti in ga ni možno zamenjati za gotovino.

Za uporabo darilnega bona oziroma promocijske kode številko bona oziroma kode vtipkajte v prostor “Promo koda” , ki se nahaja v vaši nakupovalni košarici ter kliknite “OK”. Znesek naročila se bo samodejno zmanjšal za znesek, ki je naveden na darilnem bonu oziroma promocijski kodi.

4. VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo tiste ugodnosti, ki so na voljo v trenutku potrditve naročila.

Če ob promocijskih akcijah, pri katerem ali ob naročilu v določenem obdobju ali pa ob naročilu nad določeno mejo prejmete darilo in nato proizvod oziroma proizvode, ob katerih ste prejeli darilo vrnete, ste dolžni vrniti tudi darilo. Enako velja, če vrnete določen proizvod, pri čemer se meja nakupa, ki je bila določena za prejetje darila, zniža. Darilo lahko obdržite, če namesto vrnjenega proizvoda izberete drug proizvod, ki s svojo ceno doseže ali preseže cenovno mejo, določeno za obdaritev.

5. POŠTNINA IN DOSTAVA

Proizvodi kupljeni v spletni trgovini La Petite Lavande se dostavljajo preko Pošte Slovenije d.d.. Ob prejemu dostavljenih proizvodov prejmete originalni račun podjetja z vsemi podatki.

Stroški dostave se obračunajo:


Dostava Pošta Slovenije po predplačilu: 2,50 eur
Dostava Pošta Slovenije ob prevzemu z odkupom: 2,50 eur +cca. 1,05 eur (zaradi plačilne storitve 'odkupnina', ki jo zaračunava Pošta Slovenije d.d. ob samem prevzemu).

V kolikor je naročilo večje od 35,00 eur stroške dostave za Slovenijo krije Prodajalec.

Dostava naročenih proizvodov poteka v delovnem tednu od ponedeljka do petka, po veljavnem urniku Pošte Slovenije, na naslov naveden v naročilu kupca znotraj Republike Slovenije.

Spletna trgovina La Petite Lavande svoje proizvode dostavlja tudi v tujino, vendar ob predhodnem dogovoru in predhodni potrditvi poštnine za tuj naslov. Pri dostavi v tujino je edini možen način plačila 'Plačilo po predračunu'.

Če Kupec svoje pošiljke ne prevzame na pošti in se le-ta vrne na naslov Prodajalca, ima Kupec možnost:

(1) ponovno plačati poštnino, povečano za znesek poštnine, ki jo Pošta Slovenije d.d. zaračuna Prodajalcu v primeru vračila paketa, nato pa mu Prodajalec ponovno izdobavi naročilo; ali

(2) se ne odločiti za nakup, pri čemer Prodajalec opravi vračilo plačanih sredstev, zmanjšan za stroške bančne storitve, za znesek poštnine in zneska poštnine, ki jo Pošta Slovenije d.d. zaračuna Prodajalcu za vračilo paketa.

Status pošiljke lahko Kupec preveri s poizvedbo na info@lapetitelavande.si

6. ROK DOBAVE

Proces pakiranja in dostave proizvodov se prične, ko je plačilo razvidno na bančnem računu podjetja EMIA GROUP d.o.o. in na uporabniški strani kupca na www.missmichy.com, in sicer v roku do 5 delovnih dni, v kolikor so izbrani proizvodi na zalogi Prodajalca. Če proizvodov na zalogi Prodajalca ni, Prodajalec o tem obvesti Kupca in mu posreduje predviden datum odpreme proizvodov.


V primerih, ko naročilo zajema več proizvodov z različnimi dobavnimi roki s strani dobavitelja, bo naročilo odpremljeno ob prejetju zadnjega proizvoda.

V primeru zamude pri dobavi enega ali več proizvodov iz naročila za več kot 21 dni, vam manjkajoče proizvode pošljemo naknadno na stroške Prodajalca.

Prodajalec proizvode dobavlja neposredno pri proizvajalcu naravne kozmetike La Petite Lavande, kar pomeni, da je vezan na njegov proizvodni proces. Kupec se zavezuje izpolniti kupoprodajno pogodbo brez odlašanja, vendar najkasneje v roku 30 dni od dneva sklenitve pogodbe.

Če Prodajalec ne more izpolniti pogodbe v roku, bo o tem nemudoma pisno obvestil Kupca, Kupec pa mu lahko omogoči dodatni rok za izpolnitev naročila, lahko izbere drug proizvod ali pa pisno odstopi od pogodbe, pri čemer Prodajalec Kupcu vrne celotni vplačani znesek.

Če želite proizvod dobiti hitreje, ga lahko z dokazilom o plačilu in ob predhodnem dogovoru glede termina prevzema prevzamete na sedežu podjetja.
Pridržujemo si pravico, da Kupca in podatke, ki jih je navedel ob naročilu, preverimo. V kolikor preverba naročila ni možna v roku treh dni od oddaje naročila, naročilo storniramo. V primeru, da Kupec navede lažne podatke, mu bo vsako nadaljnje nakupovanje preko spletne trgovine La Petite Lavande onemogočeno.

7. OMEJITEV ODGOVRNOSTI POŠILJK

Prodajalec ne prevzema odgovornosti za zamude s strani Pošte Slovenije d.d. ali za poškodovanje embalaže. Vsi proizvodi se ob odpremi natančno pregledajo, skrbno zapakirajo na način, da poškodbe ob običajni manipulaciji in običajnem transportu niso možne ter zapustijo našo hišo neoporečni.

Kupcem svetujemo, da ob prejetju paketa, le-tega takoj pregledajo. V kolikor opazijo vidne zunanje poškodbe naj že takoj na mestu dostavljavcu zavrnejo prejetje pošiljke in pri ponudniku poštnih storitev zahtevajo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Četudi pa je paket na zunaj neoporečen, vljudno prosimo, da ga že ob prejetju odprete in primerjate vsebino paketa z računom. V kolikor se zgodi, da kaj manjka to zopet takoj povejte ponudniku poštnih storitev, saj je naknadne reklamacije nemogoče upoštevati.

Odgovornost za pravilnost naročenih proizvodov prevzema Kupec. Naknadne reklamacije zaradi stroškov pošiljanja niso možne. Zato lepo prosimo, da pred potrditvijo naročila, le tega skrbno preverite.

V primeru, da manjkajočih proizvodov zaradi katerikoli okoliščin ni mogoče naknadno izdobaviti, bo Prodajalec Kupcu vrnil znesek manjkajočega.

8. REKLAMACIJA KUPLJENIH PROIZVODOV

Kupec ima pravico vrniti proizvode v naslednjih primerih:


(1) izdobava proizvodov, ki niso bili naročeni
(2) izdobava proizvodov, katerim je potekel rok trajanja
(3) izdobava proizvodov z napako ali poškodbo

V kolikor ima Kupec upravičeno reklamacijo odpremljenih proizvodov, je o tem dolžan pisno obvestiti Prodajalca v roku treh dni in proizvode vrniti v enakem stanju kot so mu bili dostavljeni ter v originalni embalaži, drugače ni upravičen do vračila.

Prodajalec bo izvršil vračilo sredstev ali menjavo proizvoda v roku 30 delovnih dni od dneva prejetja vrnjenega proizvoda po odobreni reklamaciji.

V primeru vračila sredstev iz zgornjih treh točk, bo Prodajalec Kupcu vrnil plačani znesek za predmet prodaje, vključno s stroški poštnine.

Vrnjenih pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

9. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je zato vzpostavil sistem obravnavanja pritožb in določil odgovorno osebo za reševanje pritožb. Pritožba se lahko odda na elektronski naslov: info@lapetitelavande.si. Prodajalec pisno potrdi prejetje pritožbe ter Kupcu sporoči, kdaj lahko pričakuje odgovor na pritožbo. Postopek pritožbe vodi Prodajalec zaupno in si pri reševanju pritožbe prizadeva po svojih najboljših močeh pritožbo rešiti sporazumno in hitro.

La Petite Lavande, spletna trgovina na območju RS, na podlagi Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES omogoča reševanje sporov preko platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

10. VRAČILO BREZ VPRAŠANJ

Kupec lahko brez navedbe razlogov enostransko odstopi od pogodbe, in sicer v roku 14 dni od dneva, ko je predmet pogodbe Kupcu ali pa tretji osebi, ki jo je navedel Kupec, ki pa ni prevoznik, predana v posest. Navedeno velja le za fizične osebe, ki proizvod kupijo za namene, ki ne sodijo v pridobitne dejavnosti.

Kupec mora pred iztekom roka za enostranski odstop od pogodbe o tem pisno obvestiti Prodajalca, in sicer preko obrazca za enostranski odstop od pogodbe ali pa s katerokoli drugo izjavo, s katero lahko nedvoumno in jasno izrazi svojo voljo, da odstopa od pogodbe in le-to poslati na elektronski naslov: info@lapetitelavande.si.

Obrazec izjave:

1. Ime, priimek in naslov Kupca: __________________________
2. Prejme: EMIA GROUP d.o.o., Požarnice 49a, 1351 Brezovica pri Ljubljani
3. _____________izjavljam, da enostransko odstopam od pogodbe o prodaji naslednjega
proizvoda___________________, naročenega dne_________________, in prejetega
dne_________________________. TRR.:__________________________________.
4. Po želji lahko zaradi naše želje po izboljšanju storitev navedete razlog
vračila:___________________________________.

Datum: __________________

Učinek enostranskega odstopa od pogodbe
V primeru odstopa od pogodbe je vsaka pogodbena stranka dolžna drugi vrniti tisto, kar je prejela na podlagi pogodbe.

Prodajalec je tako dolžan vrniti plačana sredstva, vendar šele po prejetju proizvodov. Prodajalec bo vračilo plačnega zneska izvedel na enak način kot je to naredil Kupec, razen če Kupec izrecno ne pristane na drug način vračila plačila, ob predpostavki, da Kupec ob tem ni dolžan plačati nikakršnih dodatnih stroškov.

Kupec mora proizvode vrniti brez odlašanja, vendar najkasneje v roku 30 dni od dneva ko je obvestil Prodajalca o svoji odločitvi, da odstopi od pogodbe. Kupec je dolžen nositi samo neposredne stroške vračila proizvodov, ob tem pa je odgovoren za vsako zmanjšanje vrednosti proizvodov, iz naslova rokovanja s proizvodi, razen tistega, ki je potreben za preverbo narave proizvoda, njegove oznake ali funkcionalnosti.

V kolikor je proizvod že uporabljen, Prodajalec ni dolžan vrniti denarja.

V primeru, da Kupec proizvode naroči, pa jih ne želi prevzeti, ima Prodajalec pravico do povratka poštnih ter lastnih manipulativnih stroškov.

Vrnjeno blago mora spremljati originalni račun, ki ste ga prejeli z blagom.

11. ODSTOP OD POGODBE S STRANI PRODAJALCA

Prodajalec si pridržuje pravico, da v izjemnih primerih delno ali v celoti odstopi od pogodbe, in sicer:

- če naročenih proizvodov zmanjka na zalogi pri proizvajalcu in jih zaradi kakršnihkoli razlogov ni možno proizvesti,
- če se kupec tri dni po oddanem naročilu ne odzove na elektronska sporočila ali telefonske klice v primeru preverbe,
- če je naročilo opravil Kupec, čigar pošiljka je bila ob predhodnem naročilu zavrnjena ali je ni prevzel ali
- če je prišlo do očitne napake v ceni

V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani obvestili preko elektronskega naslova.


12. ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Morebitne stvarne napake proizvodov se rešujejo skladno z določbami Obligacijskega zakonika.

13. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice na spletni trgovini La Petite Lavande so pridržane. Zaščito avtorskih pravic uživajo vse vsebine na tem spletnem mestu - od tekstovnih do slikovnih in zvočnih. Te so last podjetja EMIA GROUP d.o.o., ali pa last tretjih oseb, ki pa jih na spletni trgovini La Petite Lavande oglašujemo z njihovim soglasjem in pravico do uporabe. Vsakršno kopiranje, distribuiranje in objavljanje je prepovedano s strani avtorjev.

14. ROK VELJAVNOSTI PROIZVODOV IN NJIHOVA UPORABA

Vsi proizvodi na straneh Prodajalca so naravni. Na vsakem proizvodu je na deklaraciji naveden rok veljavnosti.

Prodajalec ne odgovarja za eventualne reakcije na koži, ker nima uvida v individualna zdravstvena stanja posameznega Kupca.

Vse sestavine, ki se nahajajo v proizvodih so navedene na spletni strani, vključno z njihovimi indikacijami in kontraindikacijami. V kolikor Kupec ni prepričan o uporabi določenih olj oziroma proizvodov priporočamo, da se posvetuje z zdravnikom.

Informacije o eteričnih oljih na spletnih straneh Prodajalca so izključno informativne narave in ne vključujejo vseh potrebnih varnostnih ukrepov, njihovega načina delovanja ali možnih interakcij z drugimi olji in posledic njihove uporabe. Namen teh informacij ni zdravstveno svetovanje, predpis terapij, postavljanje diagnoz oziroma dajanje navodil o uporabi posameznih proizvodov.

Prodajalec tako ne prevzema odgovornosti za uporabo informacij, ki so objavljene na njegovih spletnih straneh. Kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake v informacijah na tej spletni strani je tako popolnoma izključena.

POMEN SIMBOLOV

Kratko in jasno pojasnilo o vsebini in pomenu simbolov iz Priloge VII Uredbe (ES) št.1223/2009 Evropskega Parlamenta in Sveta z dne 30. novembra 2009 o kozmetičnih izdelkih (UL L št. 342 z dne 22.12.2009, str. 59).

Minimalni rok trajanja na embalaži kozmetičnega izdelka pomeni datum do katerega kozmetični izdelek, shranjen pod ustreznimi pogoji, ohrani svojo prvotno funkcijo in zlasti ostane varen za zdravje ljudi (slika peščene ure).

Ob simbolu ali napisu „uporabno najmanj do konca“ je naveden datum ali podrobnosti o tem, kje na embalaži kozmetičnega izdelka je datum naveden. Minimalni rok trajanja je sestavljen iz meseca in leta ali dneva, meseca in leta.

Simbol Po odprtju uporabno do na embalaži kozmetičnega izdelka pomeni, da ima kozmetični izdelek minimalni rok trajanja več kot 30 mesecev. Ob simbolu je navedeno časovno obdobje varne uporabe izdelka po odprtju, izraženo v mesecih in/ali letih (slika odprtega lončka).

Napotilo na priložene ali pripete informacije pomeni da:

- varnostnih ukrepov pomembnih za uporabnika ni mogoče navesti na embalaži kozmetičnega izdelka zaradi velikosti ali oblike embalaže, načina pakiranja in podobno.

Ti podatki so navedeni, v neposredni bližini kozmetičnega izdelka, na priloženem ali pripetem listku, etiketi, traku, nalepki ali kartici.

- sestavin ni mogoče navesti zaradi velikosti ali oblike embalaže, načina pakiranja in podobno, na embalažo kozmetičnega izdelka.

Podatki o sestavinah so navedeni, v neposredni bližini kozmetičnega izdelka, na priloženemali pripetem listku, etiketi, traku, nalepki ali kartici(slika knjigice in roke)

15. IZJAVA O VAROVANJU IN ZBIRANJU OSEBNIH PODATKOV TER NJIHOVI UPORABI

Prodajalec skrbno izvaja politiko zasebnosti. Izjava o varovanju in zbiranju osebnih podatkov ter njihovi uporabi je namenjena opisu, kako Prodajalec rokuje z Vašimi osebnimi podatki, ki jih pridobi ob uporabi njegove spletne trgovine. Za osebne podatke štejejo Vaši identifikacijski podatki: ime in priimek, elektronski naslov, stalni naslov, telefonska številka, oziroma tisti podatki, ki niso javno dostopni in za katere Prodajalec izve v času uporabe spletne trgovine La Petite Lavande.

Prodajalec bo Vaše osebne podatke hranil kot zaupne, kar pomeni, da jih ne bo distribuiral, objavljal, posredoval tretjim osebam niti na katerikoli drug način omogočil njihovega dostopa tretjim osebam brez vašega predhodnega soglasja. Več o varnosti podatkov lahko preberete v " Varnost podatkov", katero smo nadgradili in uskladili s pogoji Evropske komisije za implementacijo GDPR regulacije (General Data Protection Regulation).

16. REGISTRACIJA

Kupec nosi odgovornost za točnost in pravilnost vnesenih podatkov ob registraciji. V kolikor pride do spremembe podatkov, ki so bile navedene ob registraciji, je Kupec dolžan takoj ažurirati svoj uporabniški račun in nas tako obvestiti o nastalih spremembah.