zoom_in
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right

Eterično olje Lavandin

4,90 €
z vključenim 22% DDV

10 ml

Ekološke pridelave, EKO OZNAKA.

Količina

Pri kupovanju izdelkov iz »sivke« je potrebno biti pozoren in vedeti kaj in za kakšne namene t eizdelke kupujemo. Vsak od nas je že kdaj na svojem dopustu na Jadranski obali videl stojnice z različnimi proizvodi iz sivke ali pa kakšnega tudi kupil. Tudi pri nas se trži malo morje eteričnih olj, na katerih je preprosto navedeno ime »sivka«. Pa veste, da to najverjetneje ni prava sivka? Prava sivka (Lavandula augustifolia) kot avtohtona vrsta izvira iz Francije in jo , vsaj pri nas, skoraj ni srečati, ko je govora o kozemtičnih proizvodnji. Zakaj? Ker ima lavadin kot križanec med pravo sivko in širokolistno sivko v sebi veliko več olja in  ga je za izdelavo eteričnega olja potrebno neprimerljivo manj kot prave sivke.  Ni pa razlika le v tem, tudi kemična sestava obeh je drugačna: prava sivka deluje bolj pomirjujoče, medtem ko je lavandin dober pripomoček pri negi kože.

Navkljub hibridni naravi lavandina ne gre prezreti vseh njegovih blagodejnih lastnosti: deluje poživljajoče, vedri duha, jasni um in ima  dobrodejne učinke na kožo. Gre torej za to, da znamo izbrati pravo rastlino za pravi namen.

Poleg tega pa je v kemijski sestavi med pravo sivko in lavandinom kamen spotike vsebnost kafre – kafra je tista, ki proizvodom iz lavandina daje rezek vonj, manj prijeten in cvetličen od tistega iz prave sivke. Na evropskem tržišču tako najdemo izdelke, ki v povprečju vsebujejo celo do 7% kafre, kar žal zelo degradira lavandin kot vrsto sivke.
Pri La petite lavande smo zaradi le 0,4 % kafre, ki jih vsebuje naše eterično olje, ponosni na to, da se naše olje izvaža v Irsko, Anglijo, Avstrijo, Nemčijo in ne boste verjeli – celo v Francijo! Da, zaradi svoje kvalitete kot eno izmed najbolj kakovostnih eteričnih olj v regiji, naše eterično olje ponosno stoji ob boku kateremukoli eteričnemu olju iz Francije in zato naše olje kupujejo tudi sami Francozi!

100% naravno eterično olje lavandin ima EKO oznako in  analizo Hrvaškega zavoda za javno zdravstvo in varnostnimi listi.
To je eden izmed najbolj vsestranskih olj, ki deluje blagodejno na več od sedemdeset stanj. Uravnoveša, pomirja, sprošča, blaži in tonira kožo, lahko pa ga uporabimo tudi kot dekongestiv in sedativ. Tradicionalno se lavandin in sivka kot taka zaradi svojega repelentnega delovanja uporablja za zaščito oblek in posteljnine.  Ni toksična, ne draži in ne izzove preobčutljivosti kože.

Podatki

INCI
Lavandula Hybrida Oil

Mnenja

Trenutno ni novih mnenj strank.

NAPIŠITE SVOJ KOMENTAR

Eterično olje Lavandin

10 ml

Ekološke pridelave, EKO OZNAKA.

NAPIŠITE SVOJ KOMENTAR

Priporočamo Vam tudi...